perjantai 27. marraskuuta 2015

Satulattomia kuulumisia

Ei ole vieläkään satulaa. Bates -satulasta tehtiin toinen testikierros, ei sopinut, tankki mikä tankki. Kokeillaan vielä kaikkein leveimmällä kaarella, joskus. Sitä ennen jatkan satulanmetsästystä muiden merkkien parista. Ajattelin kokeilla flexible tai trekker -joustorunkoista. Hieman ärtymystä aiheuttavaa, sillä kaksi vuotta sitten vaihdoin meidän trekker master -satulan pois liian leveänä. Nythän se luultavasti sopisi hyvin. Onneksi naapurissa on sellainen samanlainen, ajattelin ensi viikolla mennä testaamaan sitä. Jos se istuu täydellisen hyvin (mitä epäilen), tilaan vaikka uutena sen. Muita vaihtoehtoja on sydneyn dressage ja mustang -koulusatulat, leveimpänä mallina. Niitä olisi kiva päästä kokeilemaan.

Tella on liikkunut tällä viikolla vain kahdesti!! En muista toista samanlaista viikkoa. Kumpanakin kertana puolisen tuntia pellolla. Ja virtaa riittää. Tämän lomailun kunniaksi hieroin sen. Löydökset olivat ennalta arvattavissa. Lavat edelleen jäykät ja trapezius lihas hieman arka, etenkin vasemmalta. Nämä johtunee liian kapeasta satulasta. Selkä oli hyvässä kunnossa muuten, etenkin lannerangan alueelta, missä aina aiemmin ollut jotain pientä arkuutta, jäykkyyttä ym. reagointia. Nyt ei mitään. Lomailu ja ilman satulaa meno varmasti "syyllisiä" tähän. Takareidet -ihan kireät. Johtunee seisomisesta ja hokeista. Tellan pitäisi päästä kävelemään, kävelemään ja kävelemään juuri noiden takajalkojen takia, koska kintereiden jäykkyys heijastuu sillä välittömästi takareisien lihaksiin. Huomenna Tella saa huilia pienen hieronnan jälkeen ja sunnuntaina se pääsee kevyelle kärryajelulle. Siitä se varmasti tykkää.

Siitä tulikin mieleen, näin huvittavaa unta. Laitoin facebookiin kyselyn hevoskavereilleni siitä, että kummasta he luulevat hevosen nauttivan enemmän, ajo- vai ratsastusmaastoista :) Vastauksia tuli pelkästään ajon puolesta. Mistähän tällainen uni kertoo?

Kello on viisi lauantai aamuna, lähden laittamaan hevoset ulos ja sitten autolla kohti Tuusulaa ja hierontaopintoja. Hyvää viikonloppua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti