lauantai 21. marraskuuta 2015

Projekti: kuivaushuone


Vettä, vettä, vettä. Sateista johtuen meidän aiempi projekti Kenttä ei ole päässyt edes alkuun. Harmittaa. Jatkuvasta vesisateesta ärsyyntyneenä inspiroituneena aloin tuumasta toimeen kuivaushuoneen suhteen. Meillä on tällä hetkellä tallissa vain pieni varustehuone, joka on lämmin tila. Siellä on hevosten ruoat ja satulat, suitset, kypärät ym. jutut. Loimia sinne ei mahdu, joten niitä säilytetään autotallissa ja aitassa. Autotallissa kuivataan ja aitassa säilytetään kuivat loimet. Sadekeleillä on ärsyttävää raahata loimia pihan poikki. Yhdelle hevoselle loimia vielä kuljettelee, mutta sitten kun märkiä loimia on useampi per hevonen, kuljettaminen on ärsyttävää ja aikaavievää. Varsinkin, kun arkiaamuisin jokainen minuutti on kullanarvoinen. 

Olen jo jonkun aikaa suunnitellut, että rakennetaan meidän navettaan loimille säilytys- ja kuivaustila. Navettaan pääsee tallista suoraan, joten loimet saisi lähelle. Navetta on meillä ollut lähinnä rakennustavaran ja muun säilytyspaikkana, ja sellaiseksi se suurelta osin jääkin. Siitä vaan lohkaistaan "pieni" alue hevosia varten :) 

Eipä tullut otettua ennen-kuvaa projektista. Tässä kuva siis alueesta, johon loimihuone rakennetaan. Vasemmalla näkyy ovi, joka johtaa talliin. Kuvassa näkyvä rakennelma on ollut täynnä lauta- ja muuta puutavaraa. Myös vasemmalla puolella on ollut ja on edelleen puuta. 

Tilasta oli aiemmin siivottu kaikki ylimääräinen tuosta telineeltä, eilen se purettiin kokonaan. 



Tänään puutavarahyllyä purettiin oven toiselta puolelta. Tuohon, mihin hylly loppuu, tulee seinä.



Aloitimme myös katon purkamisen tänään. Ensi viikolla saadaan kone, millä saadaan lattiaa piikattua tasaiseksi. Sitä ennen vuorossa on siivousta.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti