lauantai 7. maaliskuuta 2015

Takaisin työn touhuun

Alkuviikosta meillä kävi eläinlääkäri (taas..) Vuorossa oli hevosten rokotusta (taas..) ja muutamia verinäytteitä piti myös ottaa. Sen lisäksi hoitaa Kyösti-pupu, joka sai silmätipat silmätulehdukseen.

Tella huili torstaihin saakka, jolloin käytiin maastossa kävelemässä. Tiet alkaa sulaa, mikä on kiva juttu, mutta routakuoppia alkaa ilmestyä paikoitellen, joten varovasti on mentävä. Perjantaina käytiin kentällä pyörähtämässä, taivuteltiin käynnissä ja ravissa vähän aikaa, ei tehty mitään ihmeellistä. Tellan on tosi vaikea asettua ja taipua oikealle, vaikka sen lavat alkaa musta olemaan ihan hyvässä kunnossa. Luulen, että niskanseudulla on jotain. Meinasin sille pyytää hierojan tässä lähiaikoina.

Eilen käytiin maneesilla Tellan kanssa kahdestaan. Olisi pitänyt pyytää joku tunnin pitoon. Tella meni kyllä ihan kivasti, ja käynnissä sain sen menemään hyvin ja pyöreästi mutta ravi... Se käyttää tilaisuuden hyväksi kun maneesissa on hyvä pohja ja harppoo kamalilla askelilla eteenpäin. Kun yritän hidastaa ravia, se kopsii ja kompuroi jalkoihinsa. Lisäksi se ravissa on aivan äärettömän jäykkä ja kovasuinen oikealle. En tehnyt ravissa kauaa, ja lopuksi tein niin, että kun sain sen toimimaan käynnissä, otin ravisiirtymisen ja heti kun se myötäsi ravissa, siirsin käyntiin. Oikeaan kierrokseen tämä oli vaikeampaa kuin vasempaan. Päästiin pitkästä aikaa laukkaamaan. Tein laukassa samalla tavalla kuin ravityöskentelyssä, kun käynnissä kulkee hyvin ja pyöreästi, nostin laukan ja laukkasin laukkaympyrän. Ehdittiin tehdä tämä vasempaan kierrokseen ja juuri kun aloittelin oikeaa, maneesiin tuli toinen ratsukko. Mua vähän hävetti alkaa laukkaamaan Tellalla, kun se oli niin kohelo, mutta loppujen lopuksi laukat oikeaan kierrokseen sujui myös tosi hyvin.

Kyllä kai tämä tästä, yritän kokoajan muistaa, että Tella on juossut kuukausi sitten viimeisen starttinsa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti