tiistai 31. maaliskuuta 2015

Note to myself

Ensi keväänä Tellalla pidetään tilsakumit juhannukseen saakka. Ihan noin niin kuin varmuuden vuoksi. Eipä tarvitse sitten tuskailla, niin niinkuin nyt!

Käytiin estevalmennuksesta. Siitä ei ole kuvamateriaalia (ehkä hyvä..). Valmennus meni mielestäni ihan hyvin, vähän niin kuin olin ajatellutkin. Mun päällimmäinen pelko oli se, ettei Tella liiku, tai kipittää hermostuneesti ravia eikä nosta laukkaa. Se toimi tosi kivasti. Verkassa mentiin pääty-ympyrällä ravia, ja mun piti säädellä ravia niin, että puoli ympyrää lyhensin askelta voimakkasti ja puoli ympyrää pidensin. Tämä oli tosi hyödyllinen harjoitus ja valmentaja neuvoi mua hyvin oman istunnan kanssa. Vaikeutettiin harjoitusta niin, että ympyrä jaettiin neljäsosiin ja toistettiin sama näin. Laukassa tehtiin myös samaa, puolet ympyrästä lyhensin laukkaa ja puolet pidensin. Tella laukkasi tosi kivasti ja pääsin vaikuttamaan laukkaan yllättävän hyvin. Aiemminhan en ole juuri ratsastanut laukkaa oikein mitenkään, istunut kyydissä vaan ja ohjannut oikeaan suuntaan.

Hypyt meni mielestäni ihan kivasti, kunnes aloin itse jännittää ja Tella muuttui myös epävarmaksi. Loppuvalmennuksesta se myös väsähti, ja rupesi kiemurtelemaan. Saatiin mielestäni kuitenkin riittävästi alkuun ja loppuun onnistuneita suorituksia, ja lopetettiin ennen kuin Tella oli liian väsynyt. Toisaalta mua harmittaa nuo kiellot, Tella ei ole ennen kieltänyt, mutta toisaalta ajattelen, että meidän on välillä ihan hyvä poistua omalta mukavuusalueelta ja tehdä yhdessä vähän jännittäviäkin ja vaikeita asioita välillä.

Nyt jatkossa on tarkoitus mennä ihan helppoja puomi, kavalletti ja esteharjoituksia kotona, kerran viikossa. Aijon itse hypätä Tellalla jatkossakin pieniä esteitä, sen kokoisia mitkä tuntuu musta vielä helpoilta (eli hyvin pieniä..) Myöhemmin pyydän jotakin kokeneempaa ratsastajaa hyppäämään isompia, niin saadaan vietyä Tellaa eteenpäin myös esteratsastuksen saralla :)

Nyt onkin satanut alkuviikko lunta. Eilen oli kävelypäivä pellolla, mutta tierraa kertyi niin paljon, ettei siinä kauaa viitsinyt mennä. Mua tuskastuttaa, kun tulin ottaneeksi ne tilsakumit jo pois, ensi kerralla ne pysyy taatusti pidempään jalassa! Tänään on satanut aamusta asti lunta, mutta sade vaihtui vedeksi. Toivoa siis on, että teillä pääsisi kulkemaan ilman paakkuja.

Huomiseksi toivoisin ihmettä, nimittäin, että kenttä olisi suhteellisen kuiva näiden sateiden jälkeen, jotta päästäisiin Tellan kanssa ratsastustunnille.

Mukavaa pääsiäisviikkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti