lauantai 20. elokuuta 2016

Maltti matkustaa

Maltti on päässyt viikon sisällä kahdesti trailerimatkalle. Viime sunnuntaina kävimme klassisen kouluratsastuksen valmennuksessa Imatralla. Opettelimme ihan alkeita, maastakäsin puolipidätteen, suoran ja epäsuoran ohjasotteen käyttöä. Itselle tunti oli ensimmäinen laatuaan, enkä oikeastaan ymmärtänyt siitä kovinkaan paljon. Valmentaja teki Maltin kanssa eri tehtäviä ja sen jälkeen oli mun vuoro tehdä niitä, Maltti käyttäytyi tosi hienosti koko valmennuksen ajan, välillä hirnahteli kavereille, mutta keskittyi pääsääntöisesti hyvin tehtäviin. Trailerissa se vähän pomppi ja kolisi, minkä vuoksi päätin ottaa Tellan sille kaveriksi seuraavalle reissulle. 

Maltin tunnin jälkeen jäimme katsomaan seuraavaa tuntia kentälle, Maltti söi sen aikaa kentän laidalta voikukkia. Oli hyvä päästä seuraamaan jo hieman edistyneempää ratsukkoa. Aiomme mennä Maltin kanssa jatkossakin näille tunneille, koska haluaisin oppia lisää klassisesta ratsastuksesta! 

Viikko sujuikin sitten työnteon parissa, vesisateesta nauttien ja iltaisin ratsastellen. Tänään lähdimme hevosten kanssa läheiselle tallille irtohypyttämään Malttia. Maltti hyppäsi tosi hienosti!! Talutin sen aluksi muutaman kerran puomikasojen yli, sitten se juoksi yksinään saman kujan. Laitettiin esteet pieniksi ja Maltti meni aika vauhdilla kujasta, esteisiin kolistellen. Nopeasti kuitenkin hoksasi, kun ensi järkytykseltään toipui, että esteet kuuluu hypätä. Viimeinen okseri oli korkeimmillaan 80cm, en halunnut järkyttää lapsihevosta enempää ensimmäisellä kerralla :) 

Ratsastin Tellan hyppyjen päätteeksi ja se toimi ihan kivasti. Vieraassa paikassa sen kanssa on kyllä mukava olla, kun se käyttäytyy niin järjevästi! 



Laitumien iltakierroksella napsin muutaman kuvan suokeista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti