lauantai 13. elokuuta 2016


Eilen oli mukava hevostelupäivä. Ensin Esko-varsaa ohjasajettiin pieni pätkä tarhassa.

Maltin kanssa harjoiteltiin liinassa ravisiirtymisiä, ne alkoi sujua ihan nätisti jo. Aiemmin Maltti on jännittänyt liinassa oikeaan suuntaan menoa, kun taluttaja siirtyy "väärälle" puolelle. Eilen ei kuitenkaan jännitystä ilmennyt vaan Maltti pysyi rentona koko ajan. Lopuksi ravisiirtymiset oli hitaita ja varsa tuntui ajattelevan että olisiko tämä jo tässä. Lopetettiin yhteen sujuvaan siirtymiseen, että kaikille jäi hyvä mieli.

Maltin kanssa on ollutkin oikea tehoviikko. Yhtenä päivänä mentiin liinassa pellolla käyntiä. Paarmat oli kiusana ja Malttia taisi myös ihmetyttää kun kaverit oli kaukana. Muutaman kerran se pysähtyi ja pukitti. Ensimmäisellä kerralla en ymmärtänyt reagoida, jäin vain ihmettelemään mistä pukki johtui. Toisen kohdalla olin varautunut ja siirsin Maltin taluttajan avustuksella heti käyntiin. Se jäikin viimeiseksi pukiksi sillä erää, mutta sama toistui seuraavana päivänä maastossa. Siellä toistui samanlainen kaava, pukki, siirtä seurannut ihmettely, toinen pukki ja nopea reagointi eteen. Loppumatka sujui mallikkaasti. Maastossa on kyllä mukava kulkea kun Maltti on niin pirteä ja eteenpäinpyrkimystä löytyy! Tänään oli ansaittu välipäivä ja huomenna mennään valmennukseen !

Tella pääsi puolestaan ratsastustunnille Ellan kanssa. Ella ratsastu nätisi ja Tella kulki mukavasti eikä kiukutellut, kerran taisi laukannostossa pukittaa.


1 kommentti: