keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Kengityspäivä

Meillä oli tänään Tellan kanssa tiedossa retki naapuritallille. Lähdettiin matkaan hyvissä ajoin ennen meidän ratsastustuntia. Ehdittiin kävellä tunti maastossa ennen tuntia.


Tunti meni ihan mukavasti. Tehtiin aluksi avoja käynnissä ja ravisiirtymisiä. Jatkettiin harjoitusta ravissa. Tella ymmärsi avotaivutuksen hyvin, ainoa ongelma oli mun istunta ja ratsastus ylipäätään, kun en uskaltanut asettaa sitä tarpeeksi. Saatiin ihan hyviä onnistuneita pätkiä kumpaankin suuntaan kummassakin askellajissa. Avot ei ole meille mikään uusi juttu, mutten ole vähään aikaan niitä tehnyt Tellan kanssa. 

Laukkaa työstettiin niin, että ratsastin ravissa pitkän sivun loppuun täyskaarron ja nostin uralla laukan. Siirsin raviin Tellan toisen pitkän sivun loppupuolella ja ratsastin ravissa täyskaarron toiseen suuntaan ja nostin uralla taas laukan. Tämä sujui hyvin, mutta Tella alkoi hieman ennakoida laukkaa ja mun oli vaikea saada se ratsastettua ravissa uralle asti. Oikeastaan ihan positiivinen muutos, Tellahan ei ole aiemmin ennakoinut mitenkään laukannostoja, ja nyt sillä oli selkeästi halu nostaa laukka. Muutama "kiukuttelunosto" mahtui mukaan myös, mutten osaa sanoa mistä ne johtuivat. 

Tunnin jälkeen Tella pääsi kengitykseen. Nyt on kaviot taas laitettu kuntoon ja toivottavasti meillä on edessä huolettomia kilometrejä :) Vaihdettiin talvikenkiin jo, vanhoista kengistä ei kyllä käyttöön enää olisi ollut, toinen takakenkä oli katkennut keskeltä.. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti