keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Sairaspäivitystä ja paluu arkeen

Viimeisimmän maaston jälkeen Tella oli hiukan epäpuhdas kentällä seuraavana päivänä. Olin tosi harmissani. Tuntui, että jalkaongelmat vainoavat meitä jatkuvasti. Olen ratsastanut niin varovasti ja hoitanut jalkoja huolella. Silti musta tuntuu, että toinen etunen oireilee välillä. Mietin, olisiko siinä alkavaa niveltulehdusta, jännevammaa vai onko Tellalla borrelioosi.

Kysyin asiasta Tellaa hoitaneelta eläinlääkäriltä, ja häneltä sain ohjeeksi kävelyttää ja kylmätä. Jos epäpuhtaus ei näin talttuisi, hän tulisi käymään tai veisin Tellan klinikalle.

Toimin ohjeen mukaan, mutta sen lisäksi päätin hankkia vihdoin Tellalle jonkun lisäravinteen nivelille. Kovasti kehuttu Cavalorin arti matrix kirpaisi hinnassaan, mutta sitä onneksi tarvitsee syöttää vain kuuriluontoisesti. Ylläpitoon tarkoitettu lisäravinne minulla on vielä hakusessa.

Epäpuhtaista askelista on pari viikkoa ja ollaan alettu menemään muutakin kuin käyntiä. Maastossa ravia ja laukkapätkiä ja eilen käytiin valmennuksessakin. Tuli vähän nopeasti, mutta Tellan ollessa puhdas, päätin osallistua valmennukseen kuitenkin.

Koin pitkästä aikaa onnistumisen riemua ja ratsastuksen iloa. Vaikka meidän meno oli vähän holtitonta, olin itse puolikuntoinen flunssasta ja kipeä selästäni ja tunsin heiluvani selässä ihan epämääräisesti, sain kuitenkin kiinni valmentajan ohjeista.

Sain kullan arvoisia vinkkejä, miten ratsastaa kullan arvoista hevostani.

Tänään kävimme palauttavalla maastolenkillä ja tuulisella syysilmalla ei möröiltä vältytty. Ratsastuksen jälkeen Tella nautti kumisualla rapsuttelusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti