keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Syksyyn valmistautuminen

Olen tänä syksynä ollut tosi väsynyt. Vaikka aikaiset aamuheräämiset eivät ole vielä alkaneet toden teolla meidän perheessä ja hevosetkin ovat vielä yötä ulkona, aamuisin on vaikea saada silmiä auki ja päivää pyörähtämään käyntiin.

Hieman pelon sekaisin tuntein odotan pimeää syksyä, kun aamuisin on kelillä kuin kelillä noustava viiden jälkeen, mielummin viideltä. Pahimmalta aikaisessa heräämisessä tuntuu pimeys ja kylmyys, joille tunnun tulevan joka syksy allergiseksi.

Yritän valmistautua tuleviin aamuheräämisiin ja aamuisiin talliaskareisiin ratkaisukeskeisesti. Mietin, millä voisin uhmata väsymystä, kylmyyttä ja pimeyttä. Tässä on lista asioista, joilla aion selviytyä syysaamuista voittajana :)

1. Otsalamppu. Onneksi mulla on vielä lainassa veljen otsalamppu, joka valaisee yhtä tehokkaasti kuin auton valot. Mun ei tarvitse enää hiippailla talliin asti valokatkaisimelle, vaan napsautan otsalampun päälle heti ulko-ovesta astuttuani.

2. Lämmin talvitakki. Tämäkin on jo hankittu ja tulee käyttöön heti, kun lämpötila laskee alle viiden plusasteen. Mua paleltaa aamuisin aina, oli kesä taikka talvi.

3. Lämpimät, vettä pitävät kengät. Syksyllä toimii vielä nokiat ja villasukka, mutta pakkaskeleille on hankittava kunnolliset tallikengät.

4. Kahvinkeittimen lataaminen illalla valmiiksi. Aamulla mun täytyy ensimmäisenä napsaista kahvinkeitin päälle ja tallista tulon jälkeen pääsen juomaan aamukahvia, toivottavasti ilman kiirettä.

5.Paras kiitos aikaisin heräämisestä on kuitenkin nähdä tallissa heräilevät ja venyttelevät hevoset levollisina ja katsella kun ne pääsevät syömään aamuheiniään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti