perjantai 7. elokuuta 2015

Ravihommia!

Viikonloppuna ravattiin kuninkuusravit Joensuussa. Jouduin jännittämään lähtöjä ruudun takaa, sillä paikalle ei tänäkään vuonna päästy. Hienoa oli seurata, miten Taipalsaarelainen Saaga pärjäsi kisassa, voitti kaikki kolme lähtöä helpon näköisesti ja kruunattiin sunnuntaina ravikuningattareksi! Sen kunniaksi eilen Lappeessa järjestettiin onnittelukahvit, joissa olin mukana auttamassa.

Tänään päästiin omien hevosten kanssa radalle. Anna lähti Geren kanssa mukaan Tompalle hiittikaveriksi. Pojat ovat käyneet hiitillä muutaman kerran, ja Tompalle tuntuu toisen seura tekevän hyvää. Tellan kanssa se ei juuri lähde kisaamaan, vaan haluaisi kulkea Tellan perässä koko matkan.

Lähdin Tellan kanssa mukaan radalle, että saisin sen liikutettua kätevästi samalla reissulla. Ratsastelin radan nurmella vajaan tunnin. Tellalla oli ollut vapaapäivä eilen, joten käytin aikaa kävelyyn runsaasti. Kylläpä Tella liikkui makeasti nurmipohjalla. Ravi oli eteenpäin pyrkivää, ja kerrankin hevonen tuntui olevan pohkeen edessä! Välillä se meni vinoksi kun alkoi kuunnella poikia, jotka välillä hörisivät sille.

Laukannostoissa oli parantamisen varaa. Toiseen suuntaan nousi (en muista kumpaan), mutta ei pyörinyt kunnolla. Pohja oli liukas, ja käyntii siirtymisessä sai olla varovainen. Luulen, että Tellalla on jaloissa jotain rasitusta, kun laukka ei tunnu aina nousevan. Sunnuntaina tulee onneksi eläinlääkäri, joten katsotaan löytyykö vikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti