maanantai 3. elokuuta 2015

Ankea paluu arkeen

Mulla alkoi eilen työt. Sen kunniaksi, että joudun aamulla heräämään ennen kukonlaulua ja ajamaan lapsen toiselle puolelle kyläpahastamme hoitoon, kääntymään takaisin kotiinpäin ja ajamaan 1,5tuntia työpaikalle, hepat päätti eilen keksiä mulle vielä vähän exstratekemistä aamuun. Olisihan se pitänyt arvata.

Oltiin lähdössä minuuttiaikataululla kotoa, kun huomasin, että laitumen langat oli alhaalla. Kiva. Kävin irroittamassa sähköt ja aita korjattiin. Vaihdoin kumpparit jalkaan ja otin riimun, ja ajattelin käydä hakemassa kumppanukset naapurin pellolta. Kävelin tiemme päähän, enkä nähnyt niitä missään!

Hyppäsin autoon ja ajoin kauemmas kylätielle, ei jälkeäkään hevosista! Ajelin aikani, enkä nähnyt yhtään kavionjälkeä. Eiliset ratsastusjäljet näkyivät, muttei muuta. Ajattelin, että säikkyessään jotain neljästä hevosesta on takulla täytynyt jäädä tiehen jälkiä. Katselin kaikki pellot ja metsänlaidat. Soitin naapurin avuksi. Etsittiin melkein tunti, ennenkun ryhmä löytyi asvalttitieltä naapurin naveta kohdalta. Siinä ne seisoi somassa rivissä, eivätkä päästäneet vastaantulevaa autoa ohi. Autoilija oli onneksi maltillinen ja odotti, että sain auton pientareelle parkkiin ja saimme kytkettyä hevoset.

Hepat antoi hyvin kiinni, Tuhkimo otti muutaman raviaskeleen naapurin ihastustaan kohti ja hörisi kaipaavasti. Sekin onneksi tajusi, ettei enää kannattanut lähteä kauemmaksi vaan seurata kavereita kotiin. Tellan talutin pelkkä riimu kaulalla kotiin, se löntysteli aivan tyytyväisenä mun vieressä.

Hepat olivat tainneet olla jossain lähellä pusikossa tai pellonreunassa niin, etten niitä aluksi nähnyt. Ne eivät olleet yhtään hikisiä eivätkö puuskuttaneet, joten aika rento aamukävely niillä oli ollut. Kotona laitoin ne talvitarhaan, missä oli vähän syötävää vielä ja lähdin töihin.

Ehdin käydä Tellan kanssa vajaan tunnin lenkin myöhemmin. Kävelimme riutanniemeen ja hölkkäsimme siellä pari kilometriä. Yksi laukkapätkä otettiin niin, että välillä tiputin raville ja vaihdoin toisen laukan. Tella saa vielä vähän aikaa huilia kouluratsastushommista, katsotaan viikonloppuna jos silloin päästään kentälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti