tiistai 28. huhtikuuta 2015

Satulapohdintaa

Mulla on ollut sovituksessa erilaisia satuloita Tellalle, mutta oma koulupenkki tuntuu kaikista huolimatta parhaimmalta Tellan selkään. Se on aavistuksen leveä, mutta asettuu muuten parhaiten Tellalle. Leveydestä ei ole muuta haittaa mielestäni (ei painu liikaa kiinni tms.) kuin se, että satula tuppaa pyörimään Tellan sellässä. Lisäksi (kuten kuvasta näkyy) säkätilaa on vähän turhan reippaasti Tellan tarpeeseen :) En nyt tee mitään hätiköityä ja katselen rauhassa satula-asiaa ja kysyn vielä muutaman muun ihmisen mielipidettä. Vanha stubben lähtee topattavaksi ainakin, se on niin muhkurainen, etten viitsi sitä enää hevosen selkään laittaa. 

Tässä vielä kuva koulusatulasta, kuva on vähän huono. Malli nukkuu ja seisoo alamäessä :) 


Eilen oli ihana aurinkoinen sää, eikä toissapäiväisessäkään kelissä ollut valittamista. Sain siivottua pihaa vähän ja tarhoja haravoitua. Se onkin loputtomalta tuntuva urakka. Ehdin siivoamaan tarhoja ehkä kerran viikossa tai harvemmin, kun kaikki pakolliset tallityöt, liikutukset ja hevosten rapsuttelut on hoidettu. 

Tellalla oli muutama kevyempi päivä. Sunnuntaina sillä oli vapaa ja maanantaina kävin kävelemässä pienen hetken ilman satulaa, pelkällä riimulla sen kanssa. Eilen käytiin kentällä ja meno oli alkuun tosi kankeaa. Takajalat eivät tuntuneet liikkuvan ollenkaan, mutta reippaiden ravi- ja laukkapätkien jälkeen kaikki neljä jalkaa liikkuivat hyvin ja riittävästi. 

Tänään on luvattu vähän huonompaa säätä, ja meillä olisi maastoilupäivä pitkästä aikaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti