torstai 23. huhtikuuta 2015

Se laukka!!

Tella ei päässytkään lomailemaan viikonloppuna, lauantaina se kävi lenkillä Tompan kärryjen perässä ja sunnuntaina ehdin itse pienelle maastolenkille. Hieroin sen illalla ja kokeilin kraniosakraalikäsittelyä, jota viikonloppuna koulussa opettelimme. Hieronta-aika ei ollut otollisin, Tella oli kyllä syönyt karsinassaan, mutta kun otin sen käytävälle muiden jäädessä syömään iltaheiniään, Tuhkimo alkoi huutelemaan sille. Hieronnasta ei tullut mitään ja jouduin siirtymään karsinaan. Siellä Tella oli puolestaan levoton, mutta rauhoittui kuitenkin sen verran, että sain hierottua. 

Kraniosakraali-käsittely on sille tuttua, mutta tällä kertaa Tella oli ihmeissään. Liekö johtunut huonosta hieronta-ajasta, kokemattomasta käsittelijästä vai siitä, että Tellan selkäranka oli tosi jäykkä ja käsittely tuntui siitä hieman inhottavalta. Tella ei rentoutunut samalla tavalla kuin hieronnassa, paitsi ihan lopuksi. Lopussa se roikutti päätä alhaalla ja näytti torkkuvan. 

Kraniosakraali-käsittelyn jälkeisinä päivinä pidin vapaat. Maanantaina Tella olisi kuitenkin halunnut liikkua, karkasi aitauksesta (ei juuri ikinä karkaa!), juoksi pitkin peltoja ja tiputti toisen etukenkänsä. Tiistaina kävin aamusella kenkäostoksilla ja yritin laittaa itse etukenkiä uudelleen jalkaan. Ei se ihan kivuttomasti sujunut, ja jouduin pyytämään apua lopulta kengän muotoiluun ja kiinnitykseen. Kengityksestä on vasta 4 viikkoa, joten takapäätä en laita itse, vaan odotan kiltisti kengittäjää, ellei kaviot jostain syystä kasva vauhdilla. 

Keskiviikkona meillä oli ratsastustunti. Sanoin opettajalle, että meillä on ollut ongelmia laukan nostamisen kanssa. No, eipä ollut enää. Tella liikkui tunnilla tosi kivasti! Kokoajan sain pidempää pätkää ratsastettua sitä hyvin peräänannossa niin, että se kulki samalla myös eteen. Se oli tosi palkitseva tunne!! Laukatkin nousi molempiin suuntiin. Laukkakunto Tellalla on vielä tosi huono, se väsyy todella nopeasti, eikä oikein taivu ympyrälle tai kanna itseään laukassa kovinkaan hyvin. Tarvitaan siis lisää harjoitusta ja aikaa, jälkimmäistä etenkin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti