sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Lomailun jälkeen

Maltti vietti hyvin ansaittua lomaansa vajaan viikon. Sitten palattiin työntekoon. Kävin sen kanssa yksi ilta kävelylenkillä. Harjoiteltiin silloin maastakäsin peruuttamista, koska se oli aihe seuraavan päivän tunnilla.

Tunnilla poni tajusi peruutuksen nopeasti. Tehtiin aluksi peruutusta, sitten yhdistettiin se ravipuomeihin. Ensin peruutus, sen jälkeen puomit. Tehtiin erilaisia kontrolliharjoituksian ns. tehtäväradalla, yhdessä kohdassa voltti, yhdessä käyntisiirymä, puomeja, kavalletteja ym. Maltti oli vähän ihmeissään, mutta kun hoksasi homman, meni hyvin. 

Muutaman vapaapäivän ja maastopäivän jälkeen hypättiin jälleen. Maltti oli aika innokas, ja mietin, onnistutaanko ylittämään kontrollissa yhtään estettä. Tein vähän pysähdyksiä, peruutusta ja väistöjä alkutunnista ja sitten ravailin ympyrällä ja yritin saada ponia kuulolle. Meno rauhoittui ja otettiin yksittäinen kavalletti, sen kun Maltti suoritti hyvin, otettiin seuraava hyppy innarille. Olin laittanut kaksi 40cm korkuista estettä ja niiden eteen ponnistuspuomin. Maltti hyppäsi tämän hyvin molempiin suuntiin. Sen jälkeen lisättiin kolmas este. Tätä hypättiin kahdesti ja Maltti oli jälleen hyvä. Se vähän ihmetteli, miten esteet lisääntyivät ja pomppuja tulikin enemmän, mutta ylitti esteet innokkaasti. Lopuksi tehtiin pieni "okseri", eli laitettiin 45cm korkean esteen eteen pikkuristikko. Tämän Maltti sai tulla yksittäisenä, ponnistuspuomin kanssa. 

Olen toistaiseksi pyrkinyt lähestymään esteitä ravissa, jotta Maltti oppisi katsomaan hyppypaikat itse hyvin. Se onkin saanut paljon varmuutta hyppyihin. Tarkoituksella edetään hiljalleen ja rauhassa, ja esteet ovat olleet maksimissaan tuon 45cm. Kovasti tekisi mieli nostaa esteitä, mutta odotan kentän valmistumista, että päästään kunnon pohjalle.


Tässä vähän kuvia eiliseltä: 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti