tiistai 16. toukokuuta 2017

Edistysaskelia

Maltin kanssa sujuu kaikki! Kengitys voisi sujua vähän paremmin, mutta siinäkin on otettu edistysaskelia. Tänään käytiin valmennuksessa. Ollaan käyty valmennuksessa nyt kahdesti, ensimmäinen kerta oli kolme viikkoa sitten. Maltti oli silloin ihan hyvä. Ei oltu aiemmin ravattu niin paljoa kerralla, ja sen valmennuksen jälkeen olenkin lisännyt liikuntaa ja ravin sekä laukan määrää maastossa. 

Tuon valmennuksen jälkeen olen kerran käynyt pellolla, tai ehkä kaksi, muuten ollaan maastoiltu. Tänään aloitettiin valmennus niin, että näytin ympyrällä meidän ravia. Maltti liikkui alusta asti paremmin eteen, ei enää viskonut etupolviaan ja ravannut paikallaan jännittyneenä. Vielä meno oli pystypäistä kuitenkin. Aloitettiin tekemällä harjoitusta, jossa kevyessä ravissa tehtiin keskiympyrää. Keskiympyrältä tehtiin pitkien sivujen kohdalta voltit sisään ja lyhyiden sivujen kohdalla voltit ulos. Harjoituksessa oli tärkeää, että Maltti liikkui eteen, ulko-ohja pysyi tuntumalla ja sisäohja johti. Maltti liikkui pystypäisesti ja kiireisesti, mutta hetkittäin löysi tasapainon ja haki pyöreäksi.

Välikäyntien jälkeen jatkettiin kevyessä ravissa ympyrällä. Kun Maltti liikkui hyvin eteen, aloin hidastaa liikettä. Tässä Maltti rentoutui ja haki pyöreäksi. Se tuntui tosi hienolta, kun se keveni edestä, ei enää ollut kiireinen vaan kulki rennosti ja tasapainoisesti. Kumpaankin suuntaan sain saman fiiliksen! Välikäyntien jälkeen otettiin muutamat laukannostot. Nostot oli aika huonoja, mutta ei jäätyi työstämään niitä. Muutamien laukkasiirtymisien jälkeen kumpaankin suuntaan haettiin vielä ravin tempo hitaaksi. Maltti oli siinä superhyvä ja oivalsi oikein päin kulkemisen. Se lähti venyttämään kaulaansa eteen alas ja samalla kantoi itsensä. 

Valmennuksen jälkeen käveltiin kotiin ihanassa auringonpaisteessa väsyneinä mutta tyytyväisinä. Nyt poni saa hengähtää viikon verran, käydään ehkä kävelylenkeillä ja totutellaan vihteään. 

Kuvat on sunnuntain hyppytreeneistä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti