perjantai 12. toukokuuta 2017

Laidunkautta odottaen

Hevoset ovat totutelleet, tai lähinnä Lilja, tarhaamaan pitkälle iltaan saakka. Sillä on ollut tapana jäädä seitsemän aikaan odottelemaan sisälle pääsyä, nyt olen antanut vielä heinätupsun ulos seitsemän kahdeksan välillä, ja omasta jaksamisesta riippuen ottanut hevoset sisälle yhdeksän maissa. Viikonloppuisin, kun jaksan valvoa myöhempään, hevoset ovat pidempään, mutta arkena tulevat yhdeksän maissa sisälle. 

Hepat tarhaavat nyt pienessä haketarhassa. Aluksi ne olivat yhdessä isossa tarhassa, mutta keskittyivät siellä liiaksi maan tonkimiseen. Nyt haketarhassakin tonkimista esiintyy, muttei mielestäni niin paljon, että olisin siitä kovin huolissani. Maltille aloitin kuitenkin psyllium-kuurin, sillä marraskuun kuvauksessa hiekkaa oli vielä jäljellä. 

Lilja on kotiutunut hyvin ja alkanut syömään. Se saa melkein vapaasti heinää ja iltaisin lusernia ja hippolytin struktur-E:tä. Se on mun silmään vähän turhan laiha ja luulen, että mahassa saattaa olla jotain mahahaavan poikasia. Kuljetus ja muutto oli sille suuri stressin paikka, ja oletan myös, että näitä edeltänyt vieroitus myös. 

Kumpikaan hevonen ei oireile mahaansa mitenkään. Ostin kuitenkin anicolin tuotteita syötettäväksi nyt ennen laidunkautta. Maltinkin maha kaipaa mielestäni huomiota nyt, kun hiekkaa poistetaan. Päädyin kokeilemaan Anicol noulardii for animals hiivavalmistetta sekä Anicol 4legs maitohappobakteerivalmistetta. Hiivavalmisteessa oli 28 annospussia, eli siitä riittää kahden viikon kuuri kummallekin hevoselle. Maitohappobakteeria syötän laitumelle siirtymiseen saakka. En tiedä onko sattuamaa vai ei, mutta muutaman päivän syöttämisen jälkeen Liljan ruokakuppi on ollut aivan tyhjä aamuisin. Yleensä sinne on jäänyt lusernia. 

Treenit ovat sujuneet mukavasti. Maltti on vain maastoillut ja silloin tällöin pellolla vähän pyörinyt. Se on saanut vähän kuntoa lisää! Liljan kanssa ollaan tutustuttu ohjasajoon ja läheisiin mökkiteihin kävellen. Se on rauhallinen ja ihana varsa. Erilainen, mitä ylidramaattisuuteen taipuva Maltti. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti