maanantai 12. kesäkuuta 2017

Maltin kisaura on avattu

Maltti on nyt käynyt ensimmäisissä harjoituskilpailuissaan, ja osoittanut osaavansa käyttäytyä kisapaikalla, verryttelyssä sekä radalla oikein mallikkaan kisaponin tavoin. Kuun alussa kävimme Imatran ratsastajien estekisoissa, joissa Maltti hyppäsi puhtaan 40cm luokan. Verryttelyssä ponia vähän jännitti, ja kuljetuksessa hermoiltiin vähän.  Mulla ei ollut sille korvassa pumpuleita, joten liekö äänet ärsyttäneet. 

Eilisen koulukisoihin lähdettiin paremmin varustautuneina. Pumpulit korvissa ja heinäverkkona isoreikäinen pussi, mistä heinää ei tarvinnut kiskoa raivokkaasti. Kuljetukset meni hienosti, samoin kilpailupaikalla olo. Verryttelyssä Maltti käyttäytyi hienosti, välillä huuteli kavereille. Ratakin meni ihan ok, ratsastin sitä vähän huonosti ja Maltti ei oikein keskittynyt. Loppuradasta sain sen hyvin kuulolle onneksi, niin päästiin lopettamaan hyvissä fiiliksissä. 

Itse radalla olo ei mua jännitä, ainoastaan se, osaanko radan, oli sitten kyse este- tai koulukisoissa. Eniten jännitän kuljettamista ja trailerin pysäköintiä :D Enää ei huoleta Maltin käytös, se on osoittanut nyt monesti osaavansa käyttäytyä vieraissa paikoissa. 

Hyvä fiilis jäi molemmista harjoituskilpailuista. Hieman jäi harmittamaan, kun tämän päivän kisoissa kuulin katsojien kommentoivan, mitä teemme ponin kanssa helpolla radalla. Itse en nähnyt parempaa aloitusta kuin harjoituskilpailujen raviohjelma, koska Maltti ei ole päässyt vielä harjoittelemaan laukkaa kentällä. Olisi ollut epäreilua vaatia sitä kisaradalla. Verkassa laukat kuitenkin nousivat, joten ensi kerralla kokeillaan varmasti helpon C:n ohjelmaa. 

Harjoituksen puutteesta pääsenkin aasinsillalla meidän kenttään. Sen puuttuessa Maltti on laukannut vain maastossa ja esteradalla. Nyt kuitenkin kenttä on vihdoin valmis! Olen siitä niin onnellinen, etten osaa edes kuvailla. En olisi halunnut lähteä tänään edes kisoihin, kun haluaisin vaain ratsastaa omalla, uudella kentällä! 

Imatralta harjoitusestekisat: 





Lappeenrannasta harjoituskoulukisat:













4 kommenttia:

  1. Onnittelut kisauran aloittamisesta! Ja ennen kaikkea onnittelun paikka on hienosti käyttäytyvä nuori hevonen.
    Aika ärsyttävästi kommentoitu, luulisi sitä ihmistenkin tajuavan, että nuorella hevosella aloitetaan helpoista luokista ihan jo senkin takia, että saadaan niitä positiivisia kokemuksia.

    Onnittelut vielä kerran :)

    VastaaPoista
  2. Hieno Maltti <3 Saman kommentoinnin kohteeksi jouttiin, todella ikävää :) Luulisi, että näistä kisoista kaikki hakisi ensisijaisesti sitä hyvää suoritusta ja hevoselle (sekä itselleen) kokemusta. Hampaat irvessä ruusukkeen (ja ehkä riimunnarun) vuoksi raviohjelmaa kisamaan tulleet ovat kyllä väärässä paikassa.

    VastaaPoista
  3. mä jännitän jonkun verran kisaamista, "oikeissa" kilpailuissa, niin senkin takia kivempi antaa nuorelle kisakokemuksia, joissa en jännitä :)

    VastaaPoista