sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Tavoitteita

Me ollaan päästy Tellan kanssa nyt kunnolla kouluratsastuksen makuun!
Kävin eilen sen kanssa vieraalla tallilla, samalla kun Tomppa kävi raviradalla. Vierailu uudessa paikassa sujui hienosti. Tehtiin aika lyhyt, mutta onnistunut treeni. Lopuksi tehtiin tosi onnistuneet laukannostot lyhyen sivun puolivälistä, laukattiin pääty-ympyrä ja jatkettiin lävistäjä laukassa. Sitten ravailin uraa pitkin kevyessä ravissa vajaan kierroksen ja istuin lyhyen sivun alussa uudelleen harjoitusraviin ja toiseen suuntaan laukannosto samalla tavalla. Laukkalävistäjä sujui etenkin vasemmassa kierroksessa tosi hienosti! Olen tosi tyytyväinen siihen, miten laukka on edistynyt. Vielä Tella ei kanna itseää kunnolla eikä laukkaa pyöreänä, mutta ajan kanssa varmasti laukkakin alkaa pyöriä kunnolla. Nyt mulle riittää, että se nostaa laukan, laukkaa haluttuun suuntaan ja siirtymä raviin tapahtuu mun pyynnöstä ja tasapainoisesti.

Tavoitteita loppukesäksi on se, että päästään harjoittelemaan laukannostoja ja laukkaa niin, että oltaisiin valmiita syksyllä starttaamaan jossain pikkukisoissa helppoa C:tä. Peruutus on toinen asia, mitä täytyy harjoitella. Tärkeintä on nyt mielestäni olla tekemättä liikaa. Jokaisen rankemman ratsastuksen jälkeen Tella saa kävelypainotteisen maaston. Pohjien salliessa maastossa ratsastetaan laukkaa, ja kentällä keskitytään enemmän nostoihin. Maastossa Tellan laukkaa on helpompi säädelllä, kun se on siellä eteenpäin pyrkivämpää.

Loppukuusta meillä on suunnitelmissa kurssille menoa. Lähdetään kolmeksi päiväksi valmentautumaan naapurikuntaan. Tella viettää kaksi yötä vieraassa tallissa. Jännittää, mitenhän mä pärjään kotona kaksi yötä ilman sitä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti