torstai 23. heinäkuuta 2015

Edistystä laukassa

Pienin askelin Tellan laukka paranee. Ensin parani nostot (takaisin sellaisiksi, mitä ne ovat aiemmin olleet). Jostain syystä ne olivat jonkun aikaa kadoksissa :) Kinnerpattimuutokset jaloissa aiheuttavat Tellalle sellaista jäykkyyttä, ettei se pysty kunnolla nostamaan tai kantamaan laukkaa, ellei se ole hyvin verrytelty.

Olen miettinyt, millä saisin Tellan tajuamaan, että laukassakin voi kulkea pyöreänä ja käyttää selkää oikein. Kun olen kysynyt apua eri ihmisiltä, vastaus on ollut nostoilla (kentällä) ja laukkaamalla vaan (maastossa). Näin ollaankin tehty. Eilen kuitenkin päätin kokeilla maastossa sitä, että istuin hieman kevyeen istuntaan ja laitoin käteni liioitellusti alas (melkein kiinni polviini) ja tämä riitti Tellalle kertomaan, että kaulaa kuuluu venyttää ja ylälinjaa pyöristää. Näin se pääsi myös käyttämään selkäänsä ja laukkaamaan takajaloillaan alle. Se ei tietysti laukannut kokoaikaa oikein päin, mutta haki oikeaa muotoa.

Tella on aiemmin laukannut tosi lyhyellä kaulalla, se ei nosta päätä pilviin, muttei osaa myöskään venyttää eteen alas. Laukka on näyttänyt tältä



Tänään Niina ratsasti Tellalla kentällä. Tella oli oivaltanut sen, mitä edellispäivänä siltä hain maastossa, ja haki nyt pyöreäksi laukasta! Harmi, kun mulla ei ollut kameraa mukana eikä puhelimen kameralla tule minkäänlaisia liikekuvia. Lyhyen videon sain kuitenkin napattua. Pitkään Tella ei jaksa kantaa itseään oikeinpäin laukassa, mutta nyt se selvästi on saanut ideasta kiinni!



Pieni edistysaskel, mutta valtavasti iloa muuten raskaalta tuntuvaan arkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti