sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Valmennuksissa

Tiistaina käytiin Tellan kanssa valmennuksessa. Olin tosi tyytyväinen miten Tella liikkui, koko tunnin pirteästi ja korvat hörössä. Yleensä, kun aloitamme ympyrällä, mun täytyy ympyrän aikana ratsastaa sitä eteen ainakin neljä kertaa, jotta saan sen ravaamaan hyvin heti alkuun. Nyt nämä kerrat on vähentyneet yhteen tai kahteen. Myös valmentaja huomasi muutoksen! Itse olen huomannut muutoksen Tellan käynnissä, se kävelee reippaasti ja joustavasti eikä laahusta (aina). Toki nytkin välikäynneissä käynti muuttui tahmeammaksi, mutta tilanne ei ole niin toivoton kuin esimerkiksi kaksi kuukautta sitten. 

Ehkä positiivisinta tunnissa oli se, että Tella liikkui melkein yhtä hyvin alusta saakka, kuin mitä se oli viime valmennuksessa kolme viikkoa sitten liikkunut parhaimmillaan! Työstimme ravia melkein koko tunnin ajan, haimme nopeilla siirtymisillä nopeaa reagointia ja sen jälkeen hitaassa tempossa teimme väistöjä. Tässä harjoituksessa tunsin aina välillä muutamien askelien ajan, miten Tella oikeasti käytti takapäätään ja polki kunnolla alle. Tunsin sen takajalat! 

Laukka jäi vähälle huomiolle. Teimme yhdessä väistöharjoituksessa aina laukannoston, se onnistui Tellalla ihan mukavasti, mutta se alkoi ennakoida nostoa ja kiukutteli silloin kun se oli sille vaikea. Sain kuitenkin sen verran hyviäkin nostoja että olin itse tyytyväinen ja sain kehuttua hevosta hyvistä suorituksista. Lopuksi ympyrällä laukkasimme muutamia kierroksia, ja siinä Tella oli mielestäni ihan ok. 

Tosi pienillä askelilla mennään, mutta oikeaan suuntaan, joten en voi olla kuin tyytyväinen.

Ennen seuraavaa valmennusta ehdittiin käydä kentällä sekä maastossa. Maastossa harjoittelin kevyessä istunnassa laukkaamista. Tella laukkasi hidasta laukkaa ja käytti selkäänsä paremmin kuin aiemmin! Sama toistui kentällä. Vaikka Tella oli muuten huono ja motivaatio hukassa (kaveri kärrytteli kentän vieressä ja tämäkös ärsytti), se kuitenkin ensimmäistä kertaa mun ratsastamana kulki pyöreänä myös laukassa. Ihan hetken, ja tämän jälkeen ravasi hyvin. Palkkioksi sai mennä kaverin kanssa hölkkäämään radalle :)

Lauantaina jälleen pääsin saman valmentajan oppiin. Tällä kertaa tunnin aiheena oli etuosan hallinta. Teimme harjoitusta, jossa pienensimme ympyrää vastataivutuksessa ulko-avuilla ja suurensimme takaisin. Tella oli jälleen hyvä! Teimme myös pujotteluharjoitusta, jossa oli sama idea, siirtyä karion kohdalta toisen luo vasta-asetusessa etupään johtaessa liikettä, vaihtaa asetus ja siirtyä seuraavan kartion luo. Ravissa tämä oli Tellalle välillä hankalaa, ja mun piti järrutella (!!!) sitä monesti. "Alta juokseminen" oli Tellan ratkaisu tilanteeseen, jossa se ei jaksa vielä kantaa itseään. Lopuksi yhdistimme laukannoston viimeisen kartion ohitukseen, ja Tella nosti laukan mukavasti ylöspäin!

Jäi tosi hyvä fiilis tästäkin valmennuksesta!

Myös Malttipoika on saanut ratsastajan selkäänsä tällä viikolla :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti