sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Klassista oppia

Me ollaan Maltin kanssa käyty nyt kaksi kertaa klassisen ratsastuksen tunnilla. Ensimmäisellä tunnilla opeteltiin ohjasotteita maastakäsin ja toisella tunnilla (eilen) pääsin selästä harjoittelemaan samoja asioita. Maltti oli vielä liinassa, sillä kääntävät avut eivät ole niin hyvin hanskassa kuin voisi. Muutaman kerran liinasta olikin hyötyä, kun Maltti päätti kävellä kentän reunalle syömään. Valmentaja pystyi auttamaan liinan avulla samalla, kun käänsin sitä takaisin kentälle.

Koko tunti työskenneltiin käynnissä ja pidettiin Maltille monta lepotaukoa. Vähän ponista riippuen joko pysähdyttiin, tai annettiin sen kävellä. Maltti toimi tosi hienosti koko 50minuuttisen valmennustunnin ajan. Välillä sillä keskittyminen herpaantui, ja se alkoi pyörittämään päätään.

Harjoittelimme "vain" puolipidätettä, suoraa ja epäsuoraa ohjasotetta. Ja kyllä niissä riittikin opeteltavaa! Ajoitus ja ohjasotteen keveys on mulle vielä vaikeaa. Puolipidätteestä Maltti pysähtyy herkästi, jos teen pidätteen liian voimakkaasti.

Harjoittelin tunnilla opeteltuja asioita tänään Tellan kanssa. Kummallista, mutta Tella toimi aivan kuin olisin opettanut ne sille aiemmin!

Seuraavaa valmennusta joudun odottamaan kaksi kuukautta, kun lokakuun valmennus tulee päällekäin yhden toisen menoni kanssa. Yritän kuitenkin tunnilla otettujen videoiden avulla pitää opit kirkkaana mielessä :)


Tässä kuvassa harjoitellaan epäsuoraa ohjasotetta. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti