tiistai 20. syyskuuta 2016

Ajatuksia Maltista

Maltti on ollut mulla puolisen vuotta nyt. Sinä aikana ollaan tutustuttu toisiimme, mutta paljon Maltti on saanut vain olla, aluksi Tellan seurana, sitten leikkinyt kesän orivarsojen kanssa ja nyt jatkanut syksyn laiduntamista Tellan seurassa. Näin on tarkoitus viettää myös talvi.

Maltti on irtopalakuvattu, irtopalaleikattu, siltä on raspattu hampaat ja poistettu sudenhampaat. Kavioita on vuoltu ja ensimmäiset kengät laitettu jalkaan. Ensimmäiset ja toisetkin psylliumkuurit syötetty. 

Maltin kanssa ollaan opeteltu kuljetushommat. Ne sujuu joten kuten. Maltti menee mielellään koppiin, mutta kopissa iskee jännitys tai tylsyys tai jotakin siltä väliltä. Välillä kopissa kuoputetaan ja välillä keinutaan. Mutta ehjänä ollaan selvitty kaikki reissut, viimeksi jopa hikoilematta. Luulen, että tämä on merkki jännityksen vähenemisestä. Hitaasti hyvää tulee, se on mun motto. En halua kiirehtiä vaan tehdä rauhassa ja toivon, että Maltista tulee yhtä hyvä matkustuskaveri kuin Tellasta.

Ratsastamaankin olen päässyt, aluksi vähemmän ja nyt vähän enemmän. Kerrat ovat vielä minimaalisen lyhyitä. Ainoastaan klassiset valmennukset ovat kestäneet 50minuuttia kerrallaan, ja niistä vain toinen on ollut selästä käsin. Ratsastuskerroilla ollaan harjoiteltu selkään kiipeämistä, siinä paikallaan pysymistä. Haettu rentoa ja luottavaista fiilistä. Maastossa on päästy myös menemään, taluttajan kanssa selästä käsin tai taluttamalla. Ollaan nähty autoja, pyöriä, lehmiä ja alpakoita :) Liinassakin ollaan vähän juostu, opeteltu käynti, ravi, laukka -käskyt suurinpiirtein. Ratsastajan kanssa menty käyntiä ja ravia liinassa, kerran laukkaa ilman liinaa, vahingossa..

Ratsastushetket olen pitänyt, kuten sanottu, lyhyinä. Kerralla olen ollut 10-30minuuttia selässä. Työnteko on ollut verkkaista. Ollaan viikossa liikuttu kolmisen kertaa ja pidetty taas muutama huiliviikko. Maltin kasvu on vielä kesken, ja sen vuoksi selässä istumista ei olla tehty paljoa. 

Nyt on tarkoitus aloittaa vähän intensiivisempi työnteko. Töitä joka toinen päivä, joko maastakäsin maastoilua, juoksutusta, ratsastusta tai irtohypytystä. Kolme viikkoa töitä ja yksi viikko lomaa. Toki syksyn kelit huomioiden pyritään liikuttamaan, mutta nyt olisi varsa tarkoitus laittaa töihin. 

Tämän vuoden tavoitteena Maltin kanssa on, että: 
1. se oppii seisomaan rentona selkäännousussa
2. se oppii matkustamaan nätisti
3. se osaa ratsastajan kanssa pysähtyä, lähteä käskystä käyntiin, raviin ja laukkaan sekä kääntyä 


Huhtikuu

Toukokuu

Kesäkuu

Heinäkuu

Elokuu

Syyskuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti