torstai 4. kesäkuuta 2015

Klinikkakuulumiset

Käytiin tänään klinikalla Mikkelissä. Tella matkusti tapansa mukaan hyvin, ja perillä odotteli vuoroaan nätisti. Kerroin eläinlääkärille  mikä on vaivannut, ja hän aloitti Tellan tutkimisen käymällä hevosen läpi. Tella sai kehuja lihaskunnostaan :)

Kävelytin Tellaa kävellen ja juosten suoralla, sen jälkeen juoksutin liinassa. Suoralla oli puhdas, mutta oikeaan kierrokseen ontui sisäetujalkaa aika selkeästi, huomasin itsekin sen. Yleensä joudun keskittymään niin paljon siihen, että saan Tellan juoksemaan, etten ehdi tai pysty seuraamaan liikettä. Nivelet taivutettiin, ja oej reagoi 2/5 alanivelten taivutukseen. Otj reagoi aavistuksen ylänivelten taivutukseen. 

Taivutuksen jälkeen Tellalle lisättiin rauhottavaa (kyllä, se jouduttiin kännäämään taivutukseen, ei tykkää siitä puuhasta yhtään..) ja sen kintereet sekä oikea etujalka kuvattiin. Kintereistä löytyi lievää kinnerpattimuutosta, alin nivelväli oli ahtautunut. Etujalassa ei näkynyt kuvissa mitään, mutta vuohis- sekä kavionivel piikitettiin. Lämpökamerakuvassa kolme viikkoa sitten kavionivel oli ollut punainen. 

Nyt sitten kävelyä kaksi viikkoa - vaihteen vuoksi! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti