torstai 25. kesäkuuta 2015

Kävelyviikko kaksi ja vähän päälle

Tellan kanssa käveltiin vielä viikko. Kun piikityksestä oli kulunut kaksi viikkoa, aloin ottaa maastossa mukaan pieniä ravipätkiä. Tella liikkui innokkaasti ja hyvin. Menohaluja sillä olisi ollut, muttei se onneksi kuumentunut siitä, että pääsi ravaamaan vain vähän. Työn touhuun maanantaina , kun käytiin kokeilemassa miten kentällä onnistuu meno.

Tella oli tosi kivantuntuinen, laiska, mutta laitoin sen osittain laitumen ja helteen piikkiin. Sen ainoan "hellepäivän" mistä tässä on joutunut vähään aikaan kärsimään :) Tehtiin harjoituksia aika paljon ravissa, Tella oli tosi hyvä etenkin vasempaan kierrokseen, siinä takapää tuli jo hyvin alle, mutta oikeaan vähän huonommin. Puoliero kuitenkin pieneni ratsastuksen kuluessa, mikä on mielestäni oikein hyvä juttu. Laukkojakin kokeiltiin, vasemmalle nostot oli nihkeitä, oikealle nosti. Lopuksi sain vasemmankin nousemaan. En jäänyt enää niitä vaatimaan, kun Tella oli tehnyt kumpaankin suuntaan onnistuneet nostot. Se alkoi olla jo aika väsynyt ratsastuksesta.

Maastoiltiin muutama päivä kentällä menon jälkeen. Yksi pelkkä kävelylenkki, yksi rauhallisempi lenkki ja sitten yksi vauhdikkaampi. Torstaina käytiin Tellan kanssa Tompan kärryjen perässä lenkillä. Tella oli tosi hyväntuntuinen silloinkin, ravasi pyöreänä ja innokkaasti. Muutaman kerran mentiin kovempaa, jolloin annoin sille ohjaa, että se pääsee venyttämään kaulaa ja askelta. Otettiin myös reippaat laukkapätkät. Olisi pitänyt lopettaa tähän, kun hevonen oli hyvä. Mentiin kuitenkin kävelyn jälkeen toinen rupeama, ja siinä Tella ei enää nostanutkaan laukkaa, vaan lähti kärryjen perään/edelle kovaa ravia. Se pysyi kuitenkin käsissä, eikä painanut ohjalle, mutta oli tosi vino. Laukat ei enää nousseet, en tiedä mistä se johtui. Oliko Tella väsynyt, alkumatkan ravailut pyöreänä varmaan oli sille aika "rankka" juttu, koska se ei ole tottunut oikein päin kulkemaan pitkiä matkoja. Vai johtuiko laukkaamattomuus siitä, että Tellalle muistui raviajat mieleen, ja halusi ottaa kaverin kiinni ravilla niinkuin kuuluu. Vai oliko ehkä väsymyksestä johtuva vinous syynä siihen, ettei se saanut polkastua laukkaa alle. Vai, vaivaako jalka tai jalat edelleen.. ¨

Käveltiin pitkään kotia. ja kotona kylmäsin jalat letkuilla, niinkuin joka kerta lenkin jälkeen. Laitoin vielä magneettibootsit etujalkoihin yöksi, vaikken ole varma miten paljon niistä on laitumella hyötyä.

Nyt mennään muutama päivä rauhallisemmin ja käydään joku päivä uudelleen kentällä kokeilemassa, miltä meno siellä maistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti