torstai 11. kesäkuuta 2015

Kävelyviikko yksi

Klinikan jälkeen Tella oli kaksi ensimmäistä yötä tallissa. Ensimmäinen yö oli suunniteltu, toisena ajattelin, että se voi jäädä pieneen sairastarhaansa, joka oli lohkaistu muiden laitumesta. Tella oli kuitenkin toista mieltä, se piti yöllä käydä hakemassa talliin, kun huusi ja ramppasi levottomasti aidan viertä pitkin. Tämän jälkeen yöt sujuivat yksinään. Tellan kesävieras lähti kotiin, ja alkuviikosta laitoin Tellan ja Tuhkimon samaan laitumeen, mutta vieläkin rajasin aluetta pieneksi, etteivät tammat innostu juoksemaan kovasti. Nämä ovat kyllä kahdestaan niin rauhallisia laiduntajia, ettei moisesta ole ollut pelkoa.

Ensimmäisinä päivinä piikityksen jälkeen kävelytin Tellaan, sunnuntaina kävin ensimmäistä kertaa kävelylenkillä selästä käsin. En tiedä kuvittelenko, mutta mun mielestä Tella on liikkunut nyt hyvin, etenkin takaosan liike on hyvää alkulenkistä lähtien! Ennen alkulenkistä takajalkojen liike on ollut pientä ja jäykkää, mutta nyt letkeää ja askelpituutta on tullut lisää.

Maastossa Tella on kulkenut aina vähän vasemmalle asettuen, ja tämä on varmaan johtunut kipeästä oikeasta etujalasta. Nyt mielestäni hevonen on vähän suoristunut, edelleen asettumista vasemmalle tapahtuu, muttei niin paljon.

Ja se kiukuttelu!!! Se on loppunut kokonaan. Mun täytyy alkaa uskomaan, että silloin, kun Tella kiukuttelee (toistuvasti), se on kipeä.

Tästä eteenpäin Tella liikkuu niin, että joka toinen päivä kävellään tunnista kahteen tuntiin pitempi lenkki, ja joka toinen päivä lyhyempi tai vaihtoehtoisesti pidetään vapaapäivä. Vapaapäiviähän Tellalla ei juuri ole ollut, tuskin muutamasta on haittaa varsinkaan laidunaikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti