perjantai 1. tammikuuta 2016

Tavoitteita vuodelle 2016

Vuosi 2016 tuo tullessaan muutoksia. Tallin asukasmäärä muuttuu, ja siitä olen hieman murheellinen. Tuhkimon varsa Didi muuttaa omaan kotiinsa Kouvolaan. Muutto on todella hyvä ratkaisu Didille, sillä sen omistaja Henna muuttaa myös Kouvolaan ja pääsee siellä aloittamaan pikkuneidin treenaamisen kohti tulevaisuuden poniravikilpailuja. Didi pääsee varmasti hyvään hoitoon ja asumaan ponipihattoon, missä sillä on kavereita leikkikavereinaan. Onhan tuleva asumisjärjestely sille paljon mieluisampi ja virikkeellisempi kuin nykyinen, kun se tarhaa nyt emänsä kanssa päivät. Luopuminen on kuitenkin vaikeaa, olenhan tuntenut valloittavan ponineidin heti sen elämän ensisekunnista lähtien.



Talliin jää siis kolme hevosta. Tomppa vaihtoi omistajaa, ja nykyisin se on meillä vain täysihoitopaikalla. On kuitenkin mukava, että voin seurata sen kasvua ja kehitystä näinkin läheltä, ja saan olla osa sen jokapäiväistä elämää.


Omia hevosia minulle jää vuoden vaihteessa siis vain kaksi! Tuhkimo ja Tella. Niiden kanssa tämä alkanut vuosi pyritään elämään samalla tavalla kuin edellinekin. Tuhkimo tietysti ikuisella laihdutuskuurillaan ja Tellan kanssa yritetään edetä kouluratsastuksen parissa hitaasti ja varmasti. 

Muutama tavoite täytyy ensi vuodelle asettaa. Ensimmäisenä aijon saada rakennettua meille kuivaushuoneen talliin valmiiksi, toisena aijon saada kenttäprojektin vihdoin alkuun ja mielellään myös loppuun. Kolmas tavoite koskee ratsastamista, tavoitteena on saada treenattua Tella kantakirjauskuntoon syksyksi 2016. 



Tavoitteeksi itselleni asetan vielä sen, että koitan olla vieläkin parempi hevosenomistaja. Toivoisin oppivani maltillisemmaksi etenkin Tellan kanssa. Haluaisin oppia lukemaan sitä paremmin ja tuntemaan sitä vieläkin paremmin. Vaikka nyt jo tunnenkin hevoseni aika hyvin, meillä vaivaa silti vielä luottamuspula, joka näkyy etenkin maastossa. Toivon ja yritän, että tähän tulisi muutos. Oppisin lukemaan hevostani paremmin ja olisin sen luottamuksen arvoinen.

Tänään, vuoden ensimmäisenä päivänä aamutalli alkoi kurjissa merkeissä. Olin tosi kipeä, mutta menin aamulla viiden jälkeen hoitamaan hevoset tuttuun tapaan. Päivällä olo oli jo hieman kohentunut ja käytiin mukavalla maastoretkellä mun mahtavien tammojen kanssa :) 

1 kommentti:

  1. Tsemppiä alkaneelle vuodelle! Ja varmasti menee kantakirjaus hienosti. :)

    VastaaPoista