tiistai 24. helmikuuta 2015

Ratsastuksia

Maanantaina Tellalla oli vapaapäivä. Sille oli kerynyt jo valmiiksi viikonloppuna vapaapäiväksi rinnastettavia liikutuksia, kun lauantaina vain käveltiin ja sunnuntaina ei päästy menemään senkään vertaa. Maanantaina paistoi aurinko, ja Tella pääsi ulos ilman loimea. Yhdessä välissä päivää katsoin ikkunasta ulos, ja mitä näinkään! Tuhkimo ja Tella rapsutteli tosiaan! En ole aiemmin nähnyt, ja hämmästyin tätä siksikin, kun Tella on ollut normaalia kiukkuisempi Tuhkimolle heinäaikaan. Ne ovat aina kuitenkin viihtyneet yhdessä.

Sinä kesänä, kun Tuhkimo tuli takaisin kotiin Artturin poismenon jälkeen, Tella ryömi laitumelta toiselle ponin seuraksi. Syksyllä tarhoihin siirryttäessä tytöt pärjäsivät hyvin, eikä hokkiaikaankaan tarvinnut pelätä Tellan potkuja. Heinät piti vaan jakaa tarpeeksi erilleen. Tella toimi muuten vähän turhan tehokkaana heinänsäännöstelijänä Tuhkimolle. Tammikuussa, kun Tella palasi kotiin valmennuksesta, Tuhkimo ei aikaillut ja pujahti vuorostaan Tellan aitaukseen, ja siitä lähtien ponit ovat olleet yhdessä. Olin ajatellut niiden laittamista samaan tarhaan, mutta halusin odottaa Tellan kotiutumista ensin.

Eilen pääsin valoisan aikaan Tellan kanssa maastoon. Oli tarkoitus tehdä rento laukkapainotteinen lenkki. Olen ollut huolissani Tellan jähmeydestä ja tahmeasta liikkumisesta, ilmeisesti turhaan. Maastoon lähdettäessä se matelee naapuritalolle (kentälle sen sijaan kävelee aina reippaasti?!) ja käynnistyy vasta kunnolla pienen ravipätkän jälkeen. Käytiin riutanniemessä ottamassa vähän laukkapätkiä, mutta niistä tulikin varsinaisia laukkavetoja. Tella laukkasi kovaa!! Ollaan sen kanssa aiemminkin menty vauhdilla, mutta nyt laukan nopeus oli aivan eri luokkaa. Lisäksi se ampaisi heti täyteen vauhtiin, enkä saanut sitä laukkaamaan hitaasti ollenkaan. Se ei onneksi vienyt mua, vaan hiljensi raviin ääniavuilla nätisti. Otettiin neljä laukkaa ja välissä ravailtiin korkeaa mäkeä ylös. Loppuraveista ei meinannut tulla mitään, Tellalla jäi vauhti päälle, eikä se käsittänyt, että oli jo loppuverryttelyn aika :) Kävellessä se onneksi rauhoittui, ja lopuksi sainkin hyvää rentoa ravia alle. Kunnes auto ohitti meidät ja Tellalla tuli kiire lähteä sen perään. Oli kyllä mukava lenkkeillä pirteän hevosen kanssa!

Tänään käydään kentällä tekemässä jotain rentoa, torstaina Tella saa taas vapaapäivän. En malta odottaa loppuviikon ratsastustuntia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti